Προτεινόμενα της Ιστοσελίδας WWW.ABC10.GR!

Μπράτση Νικολέτα*: Μέγας Αλέξανδρος
‘..The glory and the memory of men will always belong to the ones who follow their great visions..’ Μέγας Αλέξανδρος, υιός του βασιλιά Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας και της Ολυμπιάδος, ένας από τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους ηγέτες του αρχαίου κόσμου. Ένας πειθαρχημένος στρατιωτικός αρχηγός, με ικανότητες και γνώσεις αναθρεμμένες από τα διδάγματα του Αριστοτέλη, ενός από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Κώστας Μαυραγάνης: Στη «σκιά» των Rafale: Τι θα σήμαινε η πιθανή απόκτηση των γαλλικών μαχητικών για την Ελλάδα; Τι θα μπορούσαν να φέρουν στην ΠΑ τα προηγμένα γαλλικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων που έχουν ρίξει τη σκιά τους στη συζήτηση περί ενίσχυσης των ε
 Στη «σκιά» των Rafale: Τι θα σήμαινε η πιθανή απόκτηση των γαλλικών μαχητικών για την Ελλάδα; Τι θα μπορούσαν να φέρουν στην ΠΑ τα προηγμένα γαλλικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων που έχουν ρίξει τη σκιά τους στη συζήτηση περί ενίσχυσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων; Οι αμυντικοί εξοπλισμοί αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα στην Ελλάδα: Δεδομένης της διαχρονικής και αδιαμφισβήτητης ύπαρξης της τουρκικής απειλής, η ανάγκη για ισχυρές και καλά εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις υπήρχε πάντα- ωστόσο οι προμήθειες στρατιωτικού υλικού έχουν στιγματιστεί στην αντίληψη μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας πολλών και διάφορων υποθέσεων και παραδόξων, από σκάνδαλα διαφθοράς και «μίζες» μέχρι ελληνικές «πρωτοτυπίες» με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα που φέρουν παρωχημένα όπλα, εμπειρίες ή «εμπειρίες» από στρατιωτικές θητείες κλπ.
ΣΣΣΕ71-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: «Όσα έζησα στο πογκρόμ της Πόλης»
  Μια Ελληνίδα της Πόλης θυμάται τον 9 χρονο εαυτό της στην πιο μαύρη μέρα του Ελληνισμού στην Τουρκία ― και τα διηγείται στην κόρη της, δεκαετίες μετά. Γενί Τσαρσί – Αγά Χαμάμ, 6 Σεπτεμβρίου απόγευμα, 1955
Χαράλαμπος Χειράκης*: Συνέντευξη του πατέρα μου - Ηρθα Πρόσφυγας το 1922 τον Σεπτέμβρη
Ηρθα πρόσφυγας.   «Νικόλαος Χειράκης λέγομαι, εκ Κουκουλζά Μικράς Ασίας. Το '22 ήμουνα 10 χρονών και τα θυμάμαι όλα. Οι "τσέτηδες" του μπεχλιβάνη μπήκανε οτο χωριό μας Σάββα, το 10 η ώρα το πρωί. Ο πατέρας μου. ο Κώστας, τους είδε που 'ρχονταν από τ' αμπέλια. "Φευγάτε, έρχονται οι Τούρκοι", μας είπε.
Βασίλειος Μαρτζούκος*: ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και της αμυντικής βιομηχανίας. Το γεγονός είναι ιδιαίτερα θετικό και κάτι περισσότερο από αναγκαίο. Οι αποτρεπτικές ΕΔ και η αυτοβοήθεια είναι έννοιες αυτονόητες για τα ευνομούμενα κράτη. Το λυπηρό είναι ότι η σχετική απόφαση λαμβάνεται με το «μαχαίρι στο λαιμό» και εν μέσω μίας παρατεταμένης εθνικής κρίσεως, ως ανακλαστική αντίδραση της τουρκικής αναβαθμίσεως των απειλών και προκλήσεων και όχι ως αποτέλεσμα διαχρονικού στρατηγικού διακομματικού σχεδιασμού.
Χρήστος Μουστάκης: H EΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ: Γεγονότα και εξελίξεις στο διάστημα, 16/06/2020 έως 15/09/2020
Ιωάννης Αναστασάκης: Ο Βιβλικός «Κανών» και η προπαγάνδα της Τουρκίας για τις εκλογές των ΗΠΑ
Τον Ιούλιο του 2016 έλαβε χώρα το πιθανολογούμενα στημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και λίγους μήνες αργότερα, στις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι Προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μία από τις πρώτες εντολές του ισχυροποιημένου πλέον Προέδρου Ερντογάν προς τους επιτελείς του ήταν να βρεθεί τρόπος επηρεασμού της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Την υλοποίηση της εντολής ανέλαβε να υλοποιήσει η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η γνωστή ΜΙΤ. Τον Οκτώβριο του 2017 εμφανίστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των τουρκικών ενεργειών στην Αμερική. Ειδικοί επιστήμονες, αναλυτές προσωπικότητας από διεθνή ιδρύματα, σχολίαζαν εκείνη την περίοδο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν, θεωρώντας τον εαυτό του ηγέτη διεθνούς κύρους, επιθυμούσε να συγκριθεί με τον «Πλανητάρχη», δηλαδή τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κώστας Τζαβέλλας*: Ελληνοτουρκικά: “Το αντίδοτο στην τουρκική επιθετικότητα και το ζητούμενο των ορθών αποφάσεων”
Προεκλογικά στις 12/6/2019 με αφορμή άρθρο του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη στην Καθημερινή Αιγιαλίτιδα ζώνη – ΑΟΖ- Υφαλοκρηπίδα: Προσοχή τώρα, κατέληγε ότι «……εάν δεν προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες ίσως, αλλά που κατοχυρώνουν την ειρήνη στην περιοχή….» το χαρακτηρίσαμε ΕΔΩ άρθρο «λαγός» που τελικά πάει να επιβεβαιωθεί. Αναφέραμε ότι ιστορικά μετά από όλες τις πτωχεύσεις που είχε η πατρίδα μας ακολουθούσαν πολύ δυσάρεστα γεγονότα και καταστάσεις υπογραμμίζοντας ότι στην τελευταία πτώχευση δεν συνέβη ακόμη το δυσάρεστο αυτό γεγονός, αποκλείοντας ως δυσάρεστο την πρόχειρη συνθήκη των Πρεσπών.
Δημήτρης Μπάκας* ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ
ΠροοίμιοΖούμε σε μια Κοινωνία θρυμματισμένη. Το εγώ θεωρείται το κέντρο του Κόσμου. Κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, που απορρέει, από την ανάγκη ύπαρξης και αναγνώρισης. Ξεχνάμε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο διπλανός μας, που έχει τις ίδιες με εμάς απαιτήσεις. Οι παραδοσιακοί δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων έχουν αλλοιωθεί και οι δυνάμεις συνοχής έχουν χαλαρώσει. Ζούμε ουσιαστικά σε μια "μαζική" κοινωνία- συνονθύλευμα!Χωρίς, όμως, αρμονικά σύνολα ανθρώπων είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα, που πάντοτε αναφύονται στη ζωή μας και η αντιμετώπισή τους ξεπερνά τις ατομικές μας δυνατότητες. Είμαστε υποχρεωμένοι να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις με τους διπλανούς μας και αυτό επιτυγχάνεται μόνον με την αφομοίωση κοινών αξιών.
Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών: Μηνιαία Αποτύπωση Μεταναστευτικού-Προσφυγικού, Ιούλιος 2020
A. ΕισαγωγικάΗ παρούσα ανάλυση αποτελεί προϊόν της Ερευνητικής Ομάδας Μεταναστευτικού και Προσφυγικού Ζητήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών κι έχει ως αντικείμενο την συνοπτική αποτύπωση της εικόνας της του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού ζητήματος, κατά τον μήνα Ιούλιο 2020.
ΣΣΣΕ-71-Γράφουν οι Ιωάννης Βιδάκης και Γεώργιος Μπάλτος: Καιρός για στρατηγικές αναβαθμίσεις όχι μόνο στο «software» (εξοπλισμοί) αλλά και στο «hardware» (υποδομές) της εθνικής ασφάλειας της χώρας
Εισαγωγικά Το κείμενο αυτό αναφέρεται συνοπτικά, στη σημερινή κατάσταση της Αν. Μεσογείου, στην γεωπολιτική σημαντικότητα των νήσων της Κύπρου και της Κρήτης, καθώς και σε μία εισήγηση ουσιαστικής αντίδρασης στα επιθετικά σχέδια της γειτονικής Τουρκίας, με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της μεγαλονήσου στην περιοχή. 
ΣΣΣΕ-71: Ουίνστον Τσώρτσιλ-Οι καυστικές ατάκες του που έμειναν στην ιστορία .
Ο Νομπελίστας Ουίνστον Τσόρτσιλ υπήρξε ένας ιδιαίτερος, καυστικός πολιτικός. Υπήρξε ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας για δύο περιόδους: την πρώτη, στο διάστημα 1940-1945, όταν από τη θέση εξουσίας στην οποία βρισκόταν συνέβαλε στην συντριβή των Ναζί και των συμμάχων τους και τη δεύτερη, στο διάστημα 1951-1955.
Παναγιώτης Αποσπόρης*:  “Το Βιβλίο των Drones”
  Το μικρό αλλά πυκνό σε γνώσεις και πληροφορίες “Βιβλίο των Drones” απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για τα συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τις τεχνολογίες και τις σύγχρονες εφαρμογές τους. Από την αρχή πρέπει να διευκρινιστεί ότι η παρούσα ευρεία και σύγχρονη προσπάθεια «αποκάλυψης» των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πραγματεύεται ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και διεπιστημονικό αντικείμενο το οποίο επιπροσθέτως, έχει αρκετούς τομείς που είναι ακόμα στο στάδιο της έρευνας και της ανάπτυξης.

Προτεινόμενα Αλλων Ιστοσελίδων

Επιτροπή Ελλάδα 2021
Σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να επανασυστήσουμε την Ελλάδα, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι και σήμερα, στην πορεία αυτών των 200 χρόνων. Θα προβάλουμε τα επιτεύγματά μας, που δεν είναι λίγα, θα αναδείξουμε τις δυνατότητές μας, θα θυμίσουμε και θα θυμηθούμε τη στενή μας σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες που καθόρισαν τη σύγχρονη εποχή, αλλά και θα σταθούμε σε αδυναμίες και λάθη μας.
Dr. George N. Tzogopoulos: The Dangerous Waters of the Mediterranean
The national agendas of Greece and Turkey continue to clash in the Mediterranean. Even if Turkey discontinues its explorations south of the Greek island of Kastelorizo in the medium term, it will be difficult for the two to conduct a productive bilateral dialogue. The European idea of a multilateral summit of all Eastern Mediterranean countries is more promising, but not yet concrete.

Προοίμιο
Όλοι συμφωνούμε ότι το λίκνο της ζωής είναι η Οικογένεια, γιατί εξασφαλίζει την επιβίωση και την αρχική ανάπτυξη του ανθρώπινου όντος. Εμπειρικά και επιστημονικά πλέον είναι διαπιστωμένο ότι ο χαρακτήρας της προσωπικότητας στο μέγιστο βαθμό διαπλάθεται στην νηπιακή και παιδική ηλικία και σχεδόν διατηρείται εφόρου ζωής. Ως θεσμός, η οικογένεια είναι ζωντανός οργανισμός και η «ζωή» της εξαρτάται από τις ρέουσες κοινωνικές συνθήκες και τις αξίες που ασπάζονται τα μέλη της. Απλές σκέψεις (όχι απλοϊκές) θα κατατεθούν και όχι, φυσικά, συνταγές.

PDF 

Βιβλία μου - Μείζονες Εργασίες και Δράσεις

Τόποι, Δράσεις, Εικόνες Σημάδεψαν Ζωή μου: I

Πηνειός-Περιστέρα, 1945-1957
Καλαμπάκα-Μετέωρα, 1957-1963
Κάμπος Θεριστής , 1950-1960

Τόποι, Δράσεις, Εικόνες Σημάδεψαν Ζωή μου: ΙΙ

NATO 1o Interview. 8.6.1989. STC
NAMSA Successful Interview. 15.3.1990
NAMSA NATO New Job!!! 23.4.1990