Πανελίστες Συνεδρίου 'Defence and Security State of the Art Technology'
Πέμπτη 3/5/2018 - Πρώτη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Συντονιστής: Αναστάσιος Μπασαράς
Φωτο Πανελίστας
Κωνσταντίνος ΖΙΑΖΙΑΣ
Στρατηγός ε.α. Υπηρέτησε ως αξιωματικός Τεθωρακισμένων στον ΕΣ. Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ.
Δημήτριος ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ
Ναύαρχος ε.α., Υφυπουργός ΥΕΘΑ (τέως). Υπηρέτησε ως αξιωματικός Μάχιμος στο ΠΝ. Επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ.
Χρήστος ΒΑΙΤΣΗΣ
Πτέραρχος ε.α. Υπηρέτησε ως αξιωματικός Ιπτάμενος στην ΠΑ. Επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ.
Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ
Αντιστράτηγος ε.α. Υπηρέτησε ως αξιωματικός Μάχιμος στην ΕΛ.ΑΣ.. Επίτιμος υπαρχηγός Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.
Ηλίας ΣΙΩΝΙΔΗΣ

Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος ε.α.  Απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης. Έχει τιμηθεί με πληθώρα παρασήμων, μεταλλίων και διαμνημονεύσεων .
Η Γαλλική Δημοκρατία τον ανακήρυξε Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνος της Τιμής. Η.Α.Μ. η Βασίλισσα

Ιωάννης ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ
Ο αντιπτέραρχος (Ι) εα Ιωάννης Αναστασάκης
Διετέλεσε Expert Group Chairman του Wassenaar Arrangement στη Βιέννη, καθώς και Επιτελής Ηλεκτρονικού Πολέμου σε ΓΕΕΘΑ - ΓΕΑ και ΔΣ σε ΥΠΕΘΑ/ΕΥ – ΓΔΑΕΕ - ΓΕΕΘΑ.
Συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, με αντικείμενο «Ασφάλεια για την Οικονομική Ανάπτυξη». Είναι μέλος του ROSED. Συνεργάζεται με το UCLA/CMED στην Καλιφόρνια, το PRIF/ΑPOΜΕ στην Φρανκφούρτη, το ΕΚΠΑ στην Αθήνα, το «Zagreb Security Forum» 2016 & 2017, καθώς και άλλα Ιδρύματα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου – Μέσης Ανατολής, όπως το ERPIC στην Κύπρο.
Κοσμάς ΒΟΥΡΗΣ
Αντιπτέραρχος ε.α. Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ (τέως). Υπηρέτησε ως αξιωματικός Ιπτάμενος στην ΠΑ. Επίτιμος Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης
Ζαχαρίας ΓΚΙΚΑΣ
Αντιπτέραρχος ε.α.. Υπηρέτησε ως αξιωματικός Μηχανικός στην ΠΑ. Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητήε της ΠΑ. Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

 

Παρασκευή 4/5/2018 - Δεύτερη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Συντονιστής: Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος
Φωτο Πανελίστας
Πέτρος Κυριαφίνης

Ταξίαρχος (ΜΗ) ΠΑ. Δντης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών, ΓΔΑΕΕ Διοικητής ΕΤΗΜ, Διευθυντής Δνσης Διασφάλισης Ποιότητας Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).Απόφοιτος Σχολής Ικάρων/ΣΜΑ και ΑΠΘ (ΗΜ). MSc Bradford (UK).

Ιωάννης ΤΑΦΥΛΛΗΣ
Ο Γιάννης Ταφύλλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δεσκάτη Γρεβενών.
Φοίτησε στoTμήμα Ιπτάμενων της Σχολής Ικάρων και στη συνέχεια απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Essex της Αγγλίας, με εξειδίκευση στην ανάλυση και σχεδίαση πληροφοριακών συστημάτων υψηλών απαιτήσεων.
Υπηρέτησε στην Ελληνική Αεροπορία για εικοσιπέντε έτη,αρχικά ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και στη συνέχεια ως επιτελήςκαιως επικεφαλής του φορέα για τη σχεδίαση και την ανάπτυξη της υποδομής των Πληροφοριακών Συστημάτων που υποστηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της Αεροπορίας.
Διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Λογισμικού των Ιπταμένων RADAR AWACS του NATO στη Γερμανία.
Στη διάρκεια της καριέρας του στην Αεροπορία του απονεμήθηκαν πέντε τιμητικές διακρίσεις.
Εργάστηκε ως πολιτικό προσωπικό στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα στο Στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης, με την ιδιότητα του Αρχιμηχανικού και Συμβούλου Πληροφορικής, έχοντας την ευθύνη για τη σχεδίαση και υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Επιπλέον, ανέλαβε την υλοποίηση εκτενών προγραμμάτων εκπαίδευσης σε χώρες του προγράμματος «Σύμπραξη για την Ειρήνη», για υποδομές και τεχνολογίες αιχμής στον τομέα Διοίκησης και Ελέγχου.
Παρακολούθησε εξειδικευμένη εκπαίδευση στην διαχείριση έργων, στην προηγμένη διαχείριση διάρθρωσης, ποιότητας και τεκμηρίωσης και στον ανασχεδιασμό επιχειρησιακών διαδικασιών στην Αγγλία, στο μοντέλο ωρίμανσης δυνατοτήτων (Capability Maturity Model) στις ΗΠΑ και στη διαχείριση συμβάσεων στη Γερμανία.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας.ε.α. Διοικητής του ΚΕΜΕΑ.

Ιωάννης ΚΟΥΚΟΣ
Ο Δρ.  Ιωάννης  Κούκος είναι Κοσμήτορας της ΣΝΔ, Καθηγητής  και  Διευθυντής  του Εργαστηρίου Συστημάτων Μάχης και Ηλεκτρονικού Πολέμου της ΣΝΔ, Έκτακτος Καθηγητής της Σχολής Ικάρων. Επίσης είναι διαλέκτης των μεταπτυχιακών σχολών των ΕΕΔ: ΣΕΘΑ και  ΑΔΙΣΠΟ και διδάσκει το μάθημα του Ηλεκτρονικού Πολέμου στην Μεταπτυχιακή Σχολή Τηλεπικοινωνιών των Διαβιβάσεων του Ελληνικού Στρατού.
Πέτρος ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δρ. Πέτρος Ν. Κωτσιόπουλος είναι Κοσμήτορας Σχολής Ικάρων.Πρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων της Σ.Ι. Διευθυντής του Τομέα Θερμοδυναμικής Προωθητικών και Eνεργειακών Συστημάτων και του ομώνυμου Εργαστηρίου. Καθηγητής μέλος Δ.Ε.Π. Μέλος του Συμβουλίου Ανώτατης Ακαδημαϊκής και Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, Μέλος του
Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Σ. Ι.
Αναστάσιος ΡΟΖΟΛΗΣ
Πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολεμικού Υλικού (Σ.Ε.Κ.Π.Υ). Πρόεδρος ΔΣ AKMON SA.
Γεώργιος ΤΡΟΥΛΙΝΟΣ
Διδάκτωρ.  Πρόεδρος ΔΣ  Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ). ΔΣ INTRACOM Defense Electronics .
Εμμανουήλ ΒΙΤΣΑΡΑΣ
Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L) και πρόεδρος της εταιρίας IMPERIAL ΕΠΕ.
Παύλος ΘΩΜΟΓΛΟΥ
Μέλος του Δ.Σ. Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Διετέλεσε: Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βοιωτία, μέλος Δ.Σ.: επενδυτικής εταιρίας INTERINVEST A.E.E.X., εταιρίας INTERPROJECT A.E. Συμβούλων Επενδύσεων, Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος, Αντιπρόεδρος Βιομηχανικού Τμήματος ΕΒΕΑ (1989-1993), αιρετός Τακτικός εκπρόσωπος ΕΒΕΑ Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (1994-2002), Πρόεδρος διαφόρων Τμημάτων Εξωτερικού Εμπορίου ΕΒΕΑ, Πρόεδρος Βιομηχανικού Τμήματος ΕΒΕΑ (2002-2006). Σπούδασε Οικονομικά – Διοίκηση Επιχειρήσεων, μεταπτυχιακές σπουδές βαφική και υφαντική τεχνολογία. Σειρά άρθρων για Ανθρώπινες σχέσεις, διαχείριση προσωπικού και επικοινωνίας, κ.ά.
Κωνσταντίνος ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Απόφοιτος ΣΜΑ. μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος Bachelor σε οπλικά συστήματα, Masters, και Aeronautical Engineer στην αεροναυπηγική της Πανεπιστημιακής σχολής Monterey ΗΠΑ. Περιλαμβάνεται στο “Who is Who in the World”. Μετά την αποστρατεία του, ίδρυσε και διευθύνει την αμιγώς κατασκευαστική / μελετητική Βιομηχανία Ολοκληρωμένων Συστημάτων Αεροναυπηγικής (ΒΟΣΑ ΑΕ) στον Βόλο, με εξαγωγική δραστηριότητα σ’  όλο τον κόσμο.
Νικόλαος ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
O Δρ Νίκος Κοντογιάννης, Αεροναυπηγός Μηχανικός είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Apella SA