Πανελίστες Σεμιναρίου 'Management-Logistics & Economics-Energy Fundamentals'
Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Συντονιστής: Αναστάσιος Μπασαράς
Φωτο Πανελίστας
Κωνσταντίνος Αγοραστός
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Διδακτορικό στο τμήμα Industrial Technology and Management του Bradford University.
Πτυχίο Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)
Βουλευτής Λαρίσης με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις εκλογές του 2004 και του 2007.
Μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (European People's Party –EPP)
Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (Committee of the Regions– CoR), εκπροσωπώντας την Ελλάδα για την περίοδο 2014-2019.
Μέλος της Επιτροπής «Οικονομική Πολιτική» (ECON) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.
Πρόεδρος Διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων (Master in Business Administration - M.B.A. & Executive M.B.A.).
Αντιπρόεδρος του συλλόγου μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Αριστομένης Εφραιμίδης
Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας. Γεννήθηκε στο Βόλο το 1986. Έχει φοιτήσει στη σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων το 2011, ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία ΣΗΛΜΑΝ Α.Ε. ως υπεύθυνος μηχανοργάνωσης και τεχνολογίας πληροφοριών. Από το 2013 εκτελεί χρέη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.
Γεώργιος Πετράκος
Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης
αααααααα Δήμος Βόλου
Συνοπτικό ΒΣ 3-4 σειρές
αααααααα Ανώτατος ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ Περιφέρειας
Συνοπτικό ΒΣ 3-4 σειρές

ΒΟΣΑ

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου

Απεφοίτησε το 1972 της ΣΜΑ και υπηρέτησε μέχρι το 1987 σε διάφορες επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις της Π.Α, οπότε και αποστρατεύθηκε τη αιτήσει του με τον βαθμό του Σγού. Για την καταδίκη του σε 6μηνη φυλάκιση από το Στρατοδικείο Αθηνών, χωρίς αιτιολογία, με την δήθεν κατηγορία της «Μετάδοσης Στρατιωτικών Μυστικών», προσέφυγε στο Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 1989, το οποίο τον αθώωσε και καταδίκασε την Ελλάδα, υποχρεώνοντας την παράλληλα να τροποποιήσει τον ισχύοντα Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.
Είναι απόφοιτος των Μαθηματικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών το 1974, και κάτοχος Bachelor σε οπλικά συστήματα, Masters, και Aeronautical Engineer στην αεροναυπηγική της Πανεπιστημιακής σχολής Monterey ΗΠΑ
Περιλαμβάνεται στο “Who is Who in the World” (7η έκδοση Marquis).
Μετά την αποστρατεία του, ίδρυσε και διευθύνει την αμιγώς κατασκευαστική / μελετητική Βιομηχανία Ολοκληρωμένων Συστημάτων Αεροναυπηγικής (ΒΟΣΑ ΑΕ) στον Βόλο, με εξαγωγική δραστηριότητα σ’  όλο τον κόσμο,  χωρίς καμία Κρατική ή άλλη υποστήριξη.
Η εταιρεία σήμερα κατασκευάζει περί τα 2,500 συστήματα / εξαρτήματα α-φων και επιγείου εξοπλισμού, και εκδίδει κατ’  έτος περί τα 500 κατασκευαστικά σχέδια.

HDVS

Απόστολος Δομτζίδης

Ο Απόστολος Δομτζίδης έχει γεννηθεί στο Γεφυρούδι Σερρών. Είναι πτυχιούχος Φυσικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διπλωματούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός H/Υ του Πανεπιστημίου του Αννoβέρου. Μιλάει άπταιστα Γερμανικά και Αγγλικά.
Έχει εργαστεί για 20 χρονια  στην Γερμανία και συγκεκριμένα  στην εταιρεία DIESSEL  αρχικά ως R&D Engineer και Director R&D, μετέπειτα ως Director R&D και Engineering και τέλος στην εταιρεία GEA ως Business Unit Director στον τομέα Food & Beverage.
Το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος την διαχείρηση της εταιρείας Συστήματα Αμυντικών Οχημάτων Ελλάς Α.Ε. (Hellenic Defence Vehicle Systems S.A ή HDVS S.A) θυγατρικής  του Γερμανικού ομίλου KMW και την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα.

ΣΙΕΛΜΑΝ

Ευάγγελος Λιβογιάννης

Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Διευθυντής Πωλήσεων, Συμβάσεων και Marketing της Sielman. Στέλεχος της Sielman από το 1989. Διετέλεσε Διευθυντής των τμημάτων Παραγωγής, Μελετών και Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρείας.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Αισωνίας καθώς και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.