Εισηγητές Σεμιναρίου 'Management-Logistics & Economics-Energy Fundamentals'
Ημέρα Πρώτη
Συντονίστρια: Κατερίνα Μπασαρά
Φωτο Εισηγητής (α) Εισήγηση
Μπασαράς Αναστάσιος
Ειδικά Θέματα και Τεχνικές Διαχείρισης
Ο Αναστάσιος Μπασαράς είναι Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΣΙ (ΣΜΑ). Επιτυχών πρώτος, MSc in Digital Communications (University of Kent, UK). Απόφοιτος διαφόρων σχολείων Πληροφορικής (Βέλγιο, Γαλλία), Ποιοτικού Ελέγχου (ΝΑΤΟ/ΝΑΜSΑ, Λουξεμβούργο), Logistics Management &Engineering (Portland State University, ΗΠΑ). Εξωτερικός καθηγητής, για πολλά χρόνια, ΣΙ/ΣΜΑ, ΤΕΙ, ΣΤΥΑ και ΙΕΚ. Αποχώρησε από την ΠΑ το 1989, μετά από αίτησή του, με το βαθμό του Σμηνάρχου. Από το 1990 μέχρι το 2010, επικεφαλής τομέων "Logistics Support" και "Acquisition Logistics" Προγρ. Αεράμυνας της ΝΑΜSΑ. Συνιδρυτής και Αντιπρόεδρος του (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). Συνιδρυτής του Σ.Α.Σ.Ι. Συγγραφέας εγχειριδίων: Βασική θεωρία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών,1972, Συστήματα Τηλεπικοινωνιών, θεωρία και Παραδείγματα,1981-Logistics: Management & Engineering and Support, 2012. Περισσότερα: www.abc10.grΣΒΣ Ε.:
Μπασαράς Αναστάσιος Διαχείριση Έργου
Οπως παραπάνω.
Αργυρού Μαριλένα
Ο Εταιρικός Μετασχηματισμός (BUSINESS TRANSFORMATION) και η ευθυγράμμιση προμηθειών, Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Παραγωγής & Πωλήσεων
Η Μαριλένα Αργυρού, Owner & Managing Director του Operations Center, ειδικεύεται στο Operations Management από το 2001 μέχρι σήμερα. Από το 2007, μέχρι τον Ιούνιο του 2017 ήταν Γενική Διευθύντρια και partner στο Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Τη διετία 2014 – 2015 συμμετείχε παράλληλα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων δημοσιότητας του Δικτύου Παραγωγικότητας του ΣΕΒ. Είναι επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, μέλος του ΣΔΑΔΕ (Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος) και μέλος του ΙΠΕ (Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος). Για 6 χρόνια υπήρξε Διευθύντρια Σύνταξης των κλαδικών περιοδικών για την Εφοδιαστική Αλυσίδα (την περίοδο 2001-2005 του «Αποθήκη – Μεταφορές» και την περίοδο 2005 – 2007 του «Supply Chain & Logistics»). Ήταν υπεύθυνη για τα συνέδρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο των κλαδικών εκθέσεων Logistics (έκθεση "Αποθήκη – Μεταφορές" το 2001, 2003, 2005 και έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» το 2006). Έχει επιβλέψει την πρακτική άσκηση φοιτητών του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα operations. Από το 1996 έως το 2001, κάλυψε οικονομικό και διεθνές ρεπορτάζ στην τηλεόραση και τον Τύπο. Αριστούχος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου.
 

 

Ημέρα Δεύτερη
Συντονίστρια: χχχχ
Φωτο Εισηγητής (α) Εισήγηση
Κονταρίδης Χρήστος      Κονταρίδη Μαίρη
Επικοινωνία και Ασφάλεια Πληροφοριών και Εγκαταστάσεων Επιχειρήσεων    Κ. Μπασαρά
ΣΒΣ Ε.:
Κυριαφίνης Πέτρος
Total Quality Management 
Πέτρος Κυριαφίνης αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών της  Σχολής Ικάρων. Κάτοχος MSc σε Real Time Electronic Systems, του Πανεπιστημίου του Bradford (UK) και απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.
Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του τομέα Τεχνικής Υποστήριξης της ΠΑ, στο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΑΚΕΠ) στη Λάρισα, στην 116ΠΜ, στο Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΚΕΤΑ) και ως Διευθυντής Υποστήριξης της Σχολής Ικάρων.
Ως μελετητής, εκπόνησε και διαχειρίστηκε Τεχνικές Μελέτες Ηλεκτρονικών και τροποποιήσεων Συστημάτων Αεροσκαφών στην 116ΠΜ, στο ΚΕΤΑ και στο Πανεπιστήμιο του Bradford.
Διετέλεσε Επόπτης Εκπαίδευσης Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ) για 4 έτη και εκπαιδευτής στα γνωστικά αντικείμενα Ηλεκτρονικά Συστήματα Αεροσκαφών και Ψυχολογία-Ηγεσία.
Ως επιτελής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), διαχειρίστηκε την υλοποίηση Συμβάσεων Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.
Υπηρέτησε για τρία έτη στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Επιτελείο (EUMS) στις Βρυξέλλες ως επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης και υποστήριξης των συστημάτων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (CIS).
Διετέλεσε Διοικητής του ΕΤΗΜ, Δντής Διασφάλισης Ποιότητας (ΔΓ6) της ΔΑΥ.
Σήμερα είναι Ταξίαρχος Διευθυντής της διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ.
  Σωτηριάδης Παναγίωτης Ergonomics - Safety Management and Culture
Ο Παναγιώτης Σωτηριάδης, Ανσχος Μηχ. Αεροσκαφών. Απόφοιτος Σχολής Ικάρων/ΣΜΑ,
Msc Εργονομία & Ασφάλεια Εργασία Cranfield University  (HB). Msc με διάκριση Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA),από Οικονομικό Παν. Αθηνών. Mεταπτυχιακή ειδίκευση Global e-Management (consortium AUEB, Georgia State και Reykjavik University.)
Πτυχιούχος Οικονομολόγος Οικονομικού Παν. Πειραιώς.
Υπηρέτησε: Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους ΓΕΑ, Επόπτης Εκπαίδευσης ΣΜΑ,Τεχνικός Ασφαλείας ΣΙ, Τμ/ρχης ΠΕ 112 ΠΜ. Διερευνητής αεροπορικών και εργασιακών ατυχημάτων.
Διδάσκει ΣΤΥΑ και Λέκτορας Σχολή Ικάρων. Εκπαιδευτής Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Εθνικού Κέντρου ΔΔ (Υγεία και ασφάλεια στην Εργασία).
Διευθυντής Βιομηχανικής Σχεδίασης & Τεχνικός Ασφαλείας ΚΕΑ.
Δημοσιεύσεις διεθνή & εθνικά επιστημονικά περιοδικά & πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.
Τόμπρα Αλεξάνδρα
Internet of Things
Η Αλεξάνδρα Τόμπρα, Οικονομολόγος, Δημοσιογράφος από 2005 με θητεία στους μεγαλύτερους οικονομικούς ιστότοπους της χώρας.
Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία ολοκλήρωσε το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ειδικεύτηκε στην Τραπεζική Διοίκηση μέσω μεταπτυχιακού διπλώματος.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων πανεπιστημιακού επιπέδου, κυρίως οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου, και στο εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης Αμερικανικής Ομοσπ. Τράπεζας και ΔΝΤ.
Τακτική ομιλήτρια στον κύκλο των Money Show στην Ελλάδα, ενώ ανήκει στο ερευνητικό δυναμικό συλλόγου Αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.
Σήμερα αρθρογραφεί στο Capital.gr με ευθύνη ημερήσιο σχολιασμό συνεδρίασης χρηματιστηρίου Αθηνών, και αναλύσεις ξένων θεσμικών.
Αξίζει να διαβάζετε την εβδομαδιαία οικονομική επισκόπηση η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΛΙΣΜΕ και www.abc10.gr.
Τόμπρα Αλεξάνδρα
Βασικά Οικονομικά για Στελέχη 
=

 

Ημέρα Τρίτη
Συντονίστρια: ΧΧΧ
Φωτο Εισηγητής (α) Εισήγηση
Βουτσινάς Κωνσταντίνος
Προμήθειες και Συμβάσεις
O Κωνσταντίνος Βουτσινάς Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)  και έλαβε Πτυχίο από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ειδίκευση Λογιστική. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ.) και υπηρέτησε ως Οικονομικός Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού σε  Πλοία του Στόλου και Ναυτικές Υπηρεσίες.
Το Νοέμβριο του 2011, κατόπιν αιτήσεώς του, τέθηκε στην κατάσταση των εν αποστρατεία στελεχών του Π.Ν.
Είναι μέλος , από το 2013, του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.)  και από το  Φεβρουάριο 2016 μετέχει του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου.
Μπασαράς Αναστάσιος
Εισαγωγή στην Επιμελητεία
Οπως παραπάνω.
Βαγιακάκος Πέτρος Configuration Management& Documentation
Ο Πέτρος Βαγικάκος είναι απόφοιτος Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ) ως Μηχανικός Αεροσκαφών (Μηχανικός Αεροναυπηγός).
Μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ/GeneralDynamics στα ΑφηF-16 (1988). Αρχιμηχανικός στην 111ΠΜ/346Μ σε Αφη F-16 BLK30 (1993-1995). Διευθυντής Υποστήριξης 115ΠΜ με Αφη F-16 BLK52+ (2006-2008). Επιτελικές Θέσεις στην ΔΑΥ/Γ1 στην υποστήριξη Αφων F-16 και στο ΓΕΑ/Γ2 για την υλοποίηση συμβάσεων προμήθειας Αφων F-16.
Εκπρόσωπος της ΠΑ στην  USAF/Hill AFB/UTAH των ΗΠΑ για την συνολική υποστήριξη του στόλου των Αφων F-16 της ΠΑ (1998-2000). Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΑ (2009). Αποστρατεύτηκε ως Ταξίαρχος από την ΠΑ το 2010.
Έχει εκπαιδευτική εμπειρία ως εκπαιδευτής σε σχολεία ΠΑ και σχολές ΔΕΛΤΑ ως καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Αφων.
Από το 2011 είναι Τεχνικός Διευθυντής στην ΑΠΕΛΛΑ Α.Ε.

 

Γιαννιτσόπουλος Θεόδωρος

 

 

Κατελούζος Δημήτριος

Logistics Engineering&Support (Αξιοπιστία-Συντηρησιμότητα-Διαθεσιμότητα- Ελεγξιμότητα - Κύκλος  Ζωής Συστήματος - Logistics Support Analysis.)

Ο Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων (ΣΜΑ) ως Ανθυποσμηναγός Μηχανικού Ηλεκτρονικών.
Απόφοιτος Σχολής Κατωτέρων Επιτελών Αεροπορίας (ΣΚΕΑ), Αεροπορικού Πανεπιστημίου της Αμερικής ως Εκπαιδευτής, ΝΑΤΟ ως Μηχανικός και εκπαιδευτής συστημάτων RADAR και ως Μηχανικός και Προγραμματιστής Επιχειρησιακού Λογισμικού συστημάτων Αεράμυνας, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.  Τελειόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρέτησε ως Αξιωματικός Συντήρησης RADAR, Υποστήριξης και Προγραμματιστής των Συστημάτων Αεράμυνας,  τμηματάρχης στη ΔΑΥ και ΓΕΑ,Υπεύθυνος Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αεροσκαφών και  Αεράμυνας  και ως Διοικητής 128 ΣΕΤΗ.
Τοποθετήσεις  Ολλανδία, στον Οργανισμό NAPMO (ΑWACS του ΝΑΤΟ),  ΓΕΑ Τ-Η, διετέλεσε γΕθνικός Αντιπρόσωπος στο ΔΣ( BOD ) του Οργανισμού NAPMO ( AWACS ) στην Ολλανδία, Κλαδάρχης Γ' Κλάδου ΔΑΥ, διετέλεσε Εθνικός Αντιπρόσωπος στο ΔΣ (BOD) Οργανισμού NAMSO Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ στο Λουξεμβούργο, Κλαδάρχης Γ' Κλάδου ΓΕΑ. Αποστρατεύθηκε το 2010 ως Αντιπτέραρχος. 

Ο Δημήτριος Κατελούζος απόφοιτος ΣΙ/ΣΜΑ ως Ανθυποσμηναγός, Ηλεκτρονικός Μηχανικός.MSc, Πανεπιστήμιο Νότιου Μισισίπι, Oργάνωση, διοίκηση και έλεγχο T-H Συστημάτων. Σχολή Πολέμου Αεροπορίας., Communications Staff Officers Course ΗΠΑ, Μείζονα Πρότζεκτ NATO κλπ
Υπηρέτησε ως Μηχανικός σε Μονάδες RADAR ΠΑ για την  συντήρηση συστημάτων Ραντάρ και Συστημάτων ΗΠ.
Ανέλαβε διοικητικές θέσεις στην ΠΑ ως εξής:
1) Δκτης Κέντρου Επεξεργασίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών. 2) Διευθυντής Εργοστασίου Ηλεκτρονικών ΠΑ.
3) Διοικητής Κέντρου Ερευνών Τεχνολογίας Αεροπορίας. 4) Διευθυντής Γ’ Κλάδου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.
5) Διευθυντής Διεύθυνσης Επικοινωνιών / Ηλεκτρονικών ΓΕΑ. 6) Διευθυντής Γ’ Κλάδου (Υποστήριξης και Υποδομών) ΓΕΑ.
Εξωτερικός καθηγητής ΣΜΑ, ΣΠΑ Υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ :
1. Εθνικός Αντιπρόσωπος  (ΕΑ)  AD Hardware Committee. 2. Επιτελής Προγρ. Υποδομής Ε-Η Ηλεκτρονικών AIRSOUTH.
3. ΕΑ Σώμα Εμπειρ/νων Ηλεκτρομαγνητική Διάδοση AGARD. 4. ΕΑ στο AGARD/National Delegates Board.
5. ΕΑ NATO AE/W Program Management Organization, BOD. 6. Πρόεδρος ΔΣ ΝΑΜSΑ Board of Directors – NAMSO/BOD.
Ιδιωτικός τομέας:  Υπεύθυνος Υλοποίησης Προγραμμάτων EGM Systems ΕΠΕ, επιχειρηματικοι & τεχνικοι συμβουλοι ΠΕ, οργάνωσης Εργαστηρίων Διακρίβωσης κλπ.  Συμβουλος SPACE CONSULTING, THALES ELECTRONIC SYSTEMS.
Μέλος AFCEA, ΕΣΜΑ, ΣΑΣΙ.

Λέλλας Αχιλλέας
Reverse Logistics and Engineering
Ο Αχιλλέας Λέλλας αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων (ΣΜΑ) ως Ανθυποσμηναγός Μηχανικός Ηλεκτρονικών.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας υπηρέτησε σε : Μονάδες ΣΑΕ, 111ΠΜ (ως επιτελής συντήρησης / ΠΕ ΑΦΩΝ F-16, ΔΑΥ Δντης Δνσης Η- Ε, Διοικητής Εργοστασίου, ΓΕΕΘΑ,  ΓΕΑ Δντης Δνσης  Η - Ε),  ΔΑΥ Επ/ρχης & ΓΕΑ Γεν. Επιθεωρητής.
Επίσης, υπηρέτησε  στο ΝΑΤΟ / NAPMΑ στην Ολλανδία ( AWACS)  ενώ  διετέλεσε εθνικός αντιπρόσωπος σε Νατοϊκές επιτροπές.
Αποστρατεύθηκε  το 2012 με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου και τον τίτλο του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή ΠΑ.
Έχει αποφοιτήσει από Σχολεία και Σχολές, επαγγελματικής επιμόρφωσης όπως: Σχολή Κατωτέρων Επιτελών Αεροπορίας, Σχολείο Συντήρησης /Προγραμματισμού. Σχολείο Μηχανικού Συμβούλου Avionics F-16. Σχολή CONTROL DATA.
Mέλος ΔΣ ΣΑΣΙ και του ΕΛΙΣΜΕ

 

 

Ημέρα Τέταρτη
  Συντονίστρια: Αλεξάνδρα Τόμπρα
Φωτο Εισηγητής (α) Ε
Παπασωτηρίου Δημήτριος
Supply Chain Management
ΣΒΣ Ε.:
  Συμεωνίδης Παναγιώτης
Ιnventory Management
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος M.Sc του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων, με ειδίκευση στα Logistics.
Υπηρέτησε ως  Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ειδικότητας Εφοδιασμού, από όπου αποστρατεύτηκε  με το  βαθμό του Υποπτεράρχου. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στις προβλεπόμενες  για την ειδικότητά του θέσεις σε Μονάδες,  Διοικήσεις , το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας καθώς και στη NAMSA.
Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνια Συνέδρια Logistics, σε Συσκέψεις και Επιτροπές Εργασίας επιπέδου ΓΕΕΘΑ, ΝΑΤΟ και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Διετέλεσε Εθνικός Αντιπρόσωπος της ΠΑ στην NATO Senior Logisticians Conference (1998-2003), επίσης Καθηγητής στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας στο Μάθημα Logistics και Εφοδιαστική Αλυσίδα, καθώς και εκπαιδευτής σε σχολεία επιμόρφωσης στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού στο Κέντρο Εφοδιασμού της ΠΑ.
Έχει συγγράψει το βιβλίο «Εισαγωγή στη Διοίκηση Logistics και Εφοδιαστικής Αλυσίδας». Επιπλέον, στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην ΠΑ, εκπόνησε πλήθος γενικών και ειδικών διαδικασιών Εφοδιασμού, μέσω αναθεώρησης Παγίων Διαταγών και Εγχειριδίων ΓΕΑ στα αντικείμενα: Αποθήκευση, Διαχείριση και Διακίνηση  Ανταλλακτικών Αεροσκαφών & Ε/Π, Καύσιμων, Πυρομαχικών, Μεταφορές, Ιματισμός, Τροφοδοσία, Μηχανοργάνωση Εφοδιασμού.
Ταραλάς Γεώργιος
Περιβαλλοντική ΠολιτικήΟ Δ
ρ. Γ. Ταραλάς Μηχ., Ενεργειακός Μηχανικός, BSc - MSc - Ph.D - LicSc  γεννημένος στην Ελλάδα και Σουηδός υπήκοος από το 1982.
30ετής εμπειρία στην επιστημονική έρευνα & παραγωγή συμβατικής και ανανεώσιμης ηλεκτρικής/θερμικής ενέργειας με διεθνή παρουσία.
Εσπούδασε χημεία (BSc), University of Stockholm  και χημική μηχανολογία (MSc) στο Royal Institute of Technology-KTH).
Εμπλούτισε τις ακαδημαϊκές σπουδές του με την απόκτηση (LicSc) στην ενεργειακή μηχανική και οικονομία από το ίδιο Σουηδικό Πολυτεχνείο και (Ph.D) στη βιομηχανική μηχανική κατόπιν συνεργασίας μεταξύ ΚΤΗ-Sweden, UCM-Spain, C.P.S- Saragossa-Spain και University of Ioannina-Hellas.
(2012–Σήμερα) Εκτελεστικός συντονιστής ανάπτυξης Σουηδικού βραχίονα  εταιρειών WSP GROUP  & Scandinavian Proxima Nature Project στην Ελλάδα.
(2004–2012) Πρόεδρος και Δν/της επιστημονικής ανάπτυξης & εφαρμογής Σκανδιναβικών προγραμμάτων στην Ελλάδα της εταιρείας SΕP.
(1988-2004) Ανώτατο στέλεχος της Scandinavian Energy Project ΑΒ
(1985-Σήμερα) Διετέλεσε στέλεχος ερευνητικών κέντρων όπως Royal Institute of Technology, National Technical University of Athens, University Complutense of Madrid, Ισπανία, University of Saragossa, Ισπανία, University of Ioannina.
Εχει δημοσιεύσει πλέον των 80 επιστημονικών εργασιών και ανακοινώσεων σε Σκανδιναβικά, Ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Reviewer επιστημονικών έγκριτων περιοδικών.
Ταραλάς Γεώργιος
Συνεργασία Ελλάδας και Σκανδιναβίας
Οπως παραπάνω.