Αγαπητά μέλη και φίλοι,


Οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον εθνικού ενδιαφέροντος και η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας απογοητεύει δυστυχώς τους νουνεχείς συμπολίτες μας.
Στην Συρία και την ευρύτερη περιοχή της, η δι’ αντιπροσώπων αναμέτρηση ΗΠΑ και Ρωσίας συνεχίζεται. Με την πρόσφατη συμφωνία για το Ιντλίμπ, αποσοβείται επί του παρόντος αμερικανική επέμβαση, αποκαθίσταται η κλονισμένη σχέση Μόσχας και Άγκυρας και ο Ερντογάν κερδίζει χρόνο για εδραίωση της παρουσίας του στην περιοχή αυτή. Το αναμενόμενο «τσουνάμι» προσφύγων που αφορά άμεσα την χώρα μας αναβάλλεται έως την επομένη έξαρση του πολέμου στην Συρία.


Μετά την συμφωνία των Πρεσπών, η καθημερινή παρέλαση Δυτικών εκπροσώπων στα Σκόπια συνεχίζεται, εν όψει του σχετικού Δημοψηφίσματος ενθαρρύνοντας τους γηγενείς Σλάβους, Αλβανούς, Τούρκους και Ρομά να εισέλθουν στους Δυτικούς θεσμούς ως «Μακεδόνες». Οι συχνές και προκλητικέςθριαμβολογίες των Ζάεφ και Δημητρώφ «χαστουκίζουν» προσβλητικά τους Έλληνες και προοιωνίζουν ένα μέλλον αλυτρωτισμού και αστάθειας. Υπό τις δυτικές ευλογίες μεθοδεύεται η ανταλλαγή εδαφών και αλλαγή συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου. Βάσει της θεωρίας του ντόμινο, σημαίνει αυτό κάτι για την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την μεγάλη Αλβανική ιδέα (που αφορά και την Ελλάδα);
Παρά την εμπλοκή της στην Μ. Ανατολή και τα οικονομικά της προβλήματα, η Τουρκία διατηρεί στο ακέραιο τις διεκδικήσεις της, ανεβάζει την ποιότητα των απειλών και προκλήσεων έναντι της Ελλάδος και μάλιστα με εκ των προτέρων σχετική εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της, ενώ το φιλόδοξο εξοπλιστικό της πρόγραμμα συνεχίζεται αμείωτο.
Η επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος στην ΕΕ καρκινοβατεί. Επί του παρόντος και με τα βόρεια σύνορα κλειστά, η γηράσκουσα Ελλάς μετατρέπεται σε μεγάλη αποθήκη (αναφομοίωτων) μεταναστών τους οποίους υποδέχεται καθημερινά από την Τουρκία (για αποτροπή ούτε λόγος), ενώδιάφορες Ευρωπαϊκές χώρες της επιστρέφουν επιπλέον μετανάστες. Η «αλληλέγγυα» πάντως Ευρώπη χρηματοδοτεί την φύλαξή των μεταναστών στην Ελλάδα και την συγχαίρει για τον «ανθρωπισμό» και την «κατανόηση» που επιδεικνύει…
Έναντι των ανωτέρω εξελίξεων οι πολιτικά ώριμοι πολίτες ανέμεναν ματαίως να ακούσουν στην ΔΕΘ από τα πολιτικά κόμματα, ολοκληρωμένα και συγκεκριμένα μέτρα αντιμετωπίσεως μειζόνων εθνικών ζητημάτων όπως το δημογραφικό, το μεταναστευτικό και η άμυνα της χώρας. Οι ώριμοι πολιτικά Έλληνες πολίτες, παρά τα καιροσκοπικά ευχολόγια, υποψιάζονται σειρά δυσμενών εξελίξεων, τις οποίες βεβαίως απεύχονται, όπως οι ακόλουθες:
1. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί και από την Ελλάδα, παρά την θέληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων,με ότι αυτό σημαίνει για τα ζωτικά της συμφέροντα.
2. Δεν υπάρχει επί του παρόντος ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετωπίσεως του δημογραφικού, μεταναστευτικού και αμυντικού προβλήματος της χώρας, με άμεσες επιπτώσεις όχι απλώς για ζωτικά αλλά και για υπαρξιακά εθνικά συμφέροντα.
3. Η εγκληματικότητα θα αυξάνεται παρά τους στατιστικούς εξωραϊσμούς.
4. Η άλλοτε εθνική παιδεία, σταδιακά αποδυναμώνει τις εθνικές αντιστάσεις δημιουργώντας αντί νέων ενσυνειδήτων Ελλήνων, διεθνοποιημένους ημιμαθείς κοσμοπολίτες, ευάλωτους στην παγκοσμιοποίηση των ισχυρών.
5. Παρά την ευφορία για την πορεία της οικονομίας, το υπέρογκο δημόσιο χρέος παραμένει, η δημόσια περιουσία δεσμεύεται επί έναν αιώνα, η χώρα αδυνατεί να δανεισθεί από τις αγορές και τα βασικά συστατικά στοιχεία αναπτύξεως (π.χ. πάταξη γραφειοκρατίας, διαφθοράς και αναξιοκρατίας, ταχεία απονομή δικαιοσύνης, μικρό δημόσιο, ύπαρξη χωροταξικού σχεδίου, χαμηλή και σταθερή φορολογία κ.λπ.) αποτελούν ακόμη ζητούμενο.
Αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση των συμπολιτών μας να απαιτούν με εμμονή από τους εκπροσώπους τους στο κοινοβούλιο σαφείς απαντήσεις για τα προαναφερθέντα, οι οποίες θα πρέπει να αποτελέσουν βασικά κριτήρια της ψήφου τους κατά τις επικείμενες εκλογές. Μέχρι τότε οι Έλληνες πολίτες, αφούσυνειδητοποιήσουν ότι αυτοί και τα τέκνα τους απειλούνται, οφείλουν να εγκαταλείψουν την παθητική τους στάση και να κινητοποιηθούνδυναμικά διεκδικώντας συστηματικά όσαθα βελτιώσουντην ασφάλεια, την ελευθερία και την ευημερία τους, στα πλαίσια πάντοτε των δημοκρατικών κανόνων.Ας οραματισθεί ο καθένας μας την Ελλάδα και τους ηγέτες που μας αξίζουν.
Σεπτέμβριος 2018
Αντιναύαρχος Β. Μαρτζούκος ΠΝ
Επίτιμος Διοικητής ΣΝΔ
Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.