Co-Organizers

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Αγαπητοί φίλοι,

 
 
Σε έναν κόσμο που μεταλλάσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, η ροή πληροφοριών είναι καταιγιστική και αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία. Η μεταβατική περίοδος που διανύουμε και η αλλαγή ισορροπιών στη διεθνή οικονομία συμπαρασύρει τις πολιτικές και στρατηγικές μεγάλων και μικρών κρατών.

Η Αμυντική Οικονομία, η Τεχνολογία και τα Logistics αποτελούν κεντρικό πυλώνα Ανάπτυξης. Σε παγκόσμια κλίμακα η πίτα των Logistics είναι ~14% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στην Ελλάδα η ίδια πίτα είναι ~10% και υπάρχουν περιθώρια, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, να ξεπεράσει το 15%.

Στα πλαίσια αυτά το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. και ο Σ.Α.Σ.Ι., αξιοποιώντας την σωρευμένη γνώση, δεξιότητες, καθώς, και την πολυετή διεθνή και εσωτερική εμπειρία τους, έχουν συνδιοργανώσει πρότυπα επαγγελματικό σεμινάριο (Security & Defence Economics- Management & Economics, Logistics Management, Engineering & Support, Energy & Environment), για την κατάρτιση και επιμόρφωση στελεχών, με εξαιρετική επιτυχία (τα σχόλια των συμμετασχόντων είναι ιδιαίτερα κολακευτικά)-δημιουργώντας ένα ‘Defence Economics and Logistics Reference Point’ -τόσο στον Ελληνικό όσο και στον Διεθνή Χώρο.
Στα πλαίσια αυτά, συνδιοργανώνουμε, στη Λάρισα, την 30/03/2019, με τη φιλοξενία του Δήμου Λαρισαίων, υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου της Λάρισας και τη στήριξη της Λαρισαϊκής Λέσχης  και σας, και σας προσκαλούμε στην Ημερίδα ‘Η Ανάπτυξη της Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Παραγωγής, της Τεχνολογίας & των Υπηρεσιών , σε ένα Περιβάλλον Εθνικής Ασφάλειας.':
 
Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο, με πρωταρχική επιδίωξη την συμβολή μας στην δημιουργία μίας Ελλάδας δημιουργικής, παραγωγικής, θετικά μεταλλαγμένης, με αξιοσημείωτη ανάπτυξη στους τομείς της ΑΒ, Τεχνολογίας και Logistics.

Δίνουμε έμφαση στου άξονες: 
Η Ελλάδα στην Ευρώπη. Αλληλουχίες χαμένων ευκαιρειών και μεταρρυθμίσεων
Η Εθνική μας Αμυνα & Ασφάλεια στο Πλαίσιο των Περιοχικών Εξελίξεων
Βαλκανική Γεωπολιτική και Μεσογειακή Γεωοικονομία
Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική
Βιομηχανία: Επισκόπηση, Ρόλος, Αδυναμίες, Ευκαιρίες, Προτάσεις
Παρόν, Μέλλον και Προοπτικές της Αμυντικής Βιομηχανίας
Total Quality Management
Η Συνεισφορά και η Εφαρμογή των Βασικών Αρχών και Μεθόδων του Στρατηγικού Μάνατζμεντ στην Αντιμετώπιση Κρίσιμων Καταστάσεων σε Περίπτωση Οικονομικών Κρίσεων
Logistics: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον
Αμυνα, Ναυτιλία, Γεωργία και Πολιτισμός στη Θεσσαλία: Βίοι παράλληλοι
Η Εταιρεία Αpella SA και οι Επενδύσεις στη Θεσσαλία
Agricultural Applications and Technology
Agro-Logistics
Τάσεις Logistics με τις Εξελίξεις της Τεχνολογίας
Μη Επανδρωμένα Οχήματα (Γεωργία, Δασολογία, Προστασία Πολίτη ...)
Η Εληνική Οινοποιεία και η συμβολή της στην οικονομία
 
Μέσα από το ενιάωρο πρόγραμμα:
Που θα παρουσιαστεί από μια ομάδα επιλεγμένων, διακεκριμένων και έγκυρων εισηγητών (τριών) και συντονιστών (τριών):
 


Φέρνουμε κοντά
(1)την πολιτική και διοικητική ηγεσία
(2)μια πλειάδα έγκριτων καθηγητών, διακεκριμένων και εξειδικευμένων αξιωματικών των ΕΔ, διδακτόρων, αναλυτών και έμπειρων μεγάλων στελεχών της ΑΒ&L οι οποίοι θα παρουσιάσουν/ απαντήσουν/συζητήσουν γύρω από τους παραπάνω θεματικούς άξονες με
(3)τους Οικονομολόγους, Μηχανικούς, Στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Στελέχη των ΕΔ/ΣΑ, αλλά και φοιτητές καθώς και κάθε ενεργό πολίτη.
Προσδοκούμε σε μια θετική και σημαντική, για την επιτυχία της υπόψη διοργάνωσης, ανταπόκρισή σας, αναφορικά με την πρόσκληση που σας απευθύνουμε.

  Αναστάσιος Μπασαράς, Αντιπρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., ΣΔΣ Σ.Α.Σ.Ι , Γενικός Συντονιστής Δράσης

  Αντιναύαρχος (ΠΝ) ε.α. Βασ. Μαρτζούκος           Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Ευαγ. Γεωργούσης

  Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ                                           Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Ι. «ΙΚΑΡΟΣ»

Video


Programma


Speakers

Register

Sponsors

Abstracts

Brochure

Accomodation

Evaluation

Download Presentations

Project Manager A. Basaras